Thailand 2009

Thailand, het land van de glimlach!

De bestemming voor mijn volgend reis van 3 tot 24 september, maar ik ga niet alleen!

Hoi,

ik heb 13 jaar alleen gereisd, maar daar komt vanaf nu verandering in. Ik heb sinds een tijdje iemand leren kennen, Patrick and lucky me, Pat wil net zoals ik van andere culturen proeven!
Omdat we elkaar nog niet zolang kennen, hebben we besloten om een rondreis in Thailand te maken met een tour operator, Best Tours!

Even voorstellen: dit zijn Pat en ik …

We maken een 16 daagse rondreis: Bangkok – Phitsanulok – Chang Rai – Chang Mai – Mae Hong Son – Kanchanaburi (The River kwai). En dan volgt er nog een 5-daagse strandvakantie in Phuket.

Zo kan je vanachter je computerscherm toch een stukje met ons meereizen.

Geniet er van, wij zullen dat zeker doen!!!

Pat en Els

3 september 2009

Tuut tuut tuut….

donderdagmorgen opgestaan om 3.30u, amai en dat noemen ze vakantie! Ik noem dat in de het kot van de nacht. Maar ja dat moeten we er voor over hebben zeker e! Met het taxibusje naar Brussel – Zaventem om vandaar verder naar Parijs.

De ene ligt te slapen.

En de ander puzzelt met Sudoku.

Het inchecken ging vlot, de bagage was ok. Wij zijn opgestegen om 14u. Een vlotte vlucht want we zijn 40 minuten vroeger geland, rond 5.15u.

4 september 2009

Onze gids Tamasak kwam ons oppikken. Eens uit de vlieghaven, kon je de warmte al voelen, alsook de vochtigheid.

Ons eerste hotel Montien Riverside Hotel is super!!!
Na een ochtenddutje zijn we lekker gaan lunchen en om 13u startte onze eerste excursie. Chinatown en de Chedi Wat Traimit.

Chinatown, heel druk, heel veel van de Thaise zaken komen oorspronkelijk uit China.

Dis Wat Traimit. Hier is normaal een boeddhabeeld gehuisvest van 5,5 ton goud. Maar momenteel zijn er restauratiewerken aan de gang en is het beeld voor de veiligheid verhuisd.

5 september 2009

Goede morgen, om 5.30u ging onze wekker al weer.

Na een lekker ontbijt zijn we om 7u vertrokken voor een dagexcursie. Onze eerste stopplaats was iets zeer speciaal en tegelijkertijd geweldig. We liepen over een marktje gelegen langs beide kanten van een treinspoor. En dan ineens toet toet toet, komt daar een trein aan, al die kraampjes aan de kant, geweldig!

Zo rap als die kraamkes achteruit geschoven werden als de trein kwam, evensnel stonden ze weer op hun plaats als de trein weg was, super!

Daar zijn we door gereden naar een Kokosboerderij.

En uiteraard moet je op zo’n kokosboerderij een kokosnootje kraken en kokosmelk drinken eh, lekkere verfrissing want het is behoorlijk warm en plakkerig. We halen vlot temperaturen boven de 30 graden!

De drijvende markt was vroeger de manier van handeldrijven in Bangkok. Kleine bootjes met koopwaren vond je op de klongs, waterwegen. Nu de dag van vandaag is dat niet meer de manier van handeldrijven, maar de drijvende markt van Damnoen Saduak geeft een beetje een idee van hoe het vroeger was!

Drijvende markt van Damnoen Saduak

Als laatste bezochten we de Chedi van Nakom Pathom. Deze chedi is maar liefst 127m hoog. Deze Chedi staat in de steigers voor renovatiewerken. Onder deze Chedi zitten reeds twee kleinere chedi’s, de ene werd over de andere gebouwd.

In de namiddag hadden we een overheerlijke luncht in de Rose Garden, een poepsjiek domein van één of andere rijke Thai … en was er nog een showke dat het Thaise leven een beetje weergeeft.

6 september 2009

Goede morgen,

allee we mochten vandaag alweer rond 5.30u opstaan. Vandaag staat het Koninklijk Paleis op het programma. Het koninklijk paleis staat in de wijk Rachanakosin, het omvat verschillende stijlen en is gebouwd rondom de tempel van de Smaragden Boeddha, die eigenlijk van groene Jade is gemaakt.

Het koninklijk paleis doet vandaag de dag niet langer dienst als de huidige residentie van de koninklijke familie. Het is best indrukwekkend om te zien.

Dit is de smaragden Boeddha, het spirituele symbool van Thailand.

Na de middag zijn we een boottochtje gaan maken op de klongs in Bangkok. Hier kan je zien hoe de mensen leven op en langs het water.

Er wordt handelgedreven op de kanaaltjes, niet meer zoveel als vroeger, maar als er toevallig een toeristenbootje voorbij komt, zoals WIJ, tja dan zijn ideale kandidaten om souvenierkes aan te verkopen e.

Het afval wordt per bootjes opgehaald. Op het bootje staat een luidspreker, en die roept dat dan om, de post wordt eveneens zo rondgedeeld.

We hebben ook nog 2 tempels bezocht.

De eerste tempel is Wat Arun. Dit is de tempel van de Dageraad en het symbolisch centrum van de oude hoofdstad Thonburi. Sokuthoi is de eerste hoofdstad van Thailand, dan kwam Ayuthaya, gevolgd door Thonburi en tot slot Bangkok.

De tweede tempel is Wat Po, de tempel van de liggende Boeddha. Deze tempel is de grootste en oudste tempel van Bangkok. De liggende Boeddha is 46m lang en 15m hoog. De tempel is rond de liggende Boeddha gebouwd, een klein misrekening door de architect, de piek op het hoofd steekt in het plafond.

Om de dag af te sluiten zijn we ‘s avonds nog naar een spektakel gaan zien. Siam Niramit is een wervelende show vol ‘special effects’ over de Thaise cultuur en de Thaise kunst. Het podium staat in het Guiness Book of records als hoogste podium ter wereld, aan het spektakel doen 150 mensen mee dit tot 500 verschillende exotische klederdracht dragen. Het spektakel werd vooraf gegaan door een heerlijk Thais buffet, mmmm! Jammer genoeg mochten we hier geen foto’s nemen, enkel buiten konden we een paar artiesten fotograferen.

We hebben zeer genoten van het spektakel, alsook van de hele dag.

7 september 2009

Sawadee (hallo),

Vandaag zijn we naar Ayuthaya geweest. Ayuthaya is de tweede oudste hoofdstad van Thailand.
Het eerste wat we bezochten was het Zomerpaleis van koning Rama V in ‘Bang Pa-In’. Onder andere Queen Elizabeth van Engeland logeert hier als ze op bezoek is in Thailand.

Na het Koninklijke Zomerpaleis zijn we doorgereden naar Wat Panan Choeng.

Ayuthaya was de tweede oudste hoofdstad van Thailand. We brachten een bezoekje aan de belangrijkste tempels en overblijfselen van de voormalige hoofdstad

Dit is Wat Maha tat. De boomwortels zijn rond het Boeddhahoofd gegroeid.

Dit was een hele knappe site, maar bloed bloed heet. We gingen hier vlot naar de 35 graden, het water liep echt wel van onze rug, drinken drinken drinken!

Tot slot hebben we nog 1 liggende Boeddha gezien voor we terug naar Bangkok reden.

Erg logisch denkt de Thai toch niet echt. Wij hadden deze avond een vlucht naar Phitsanuloke om 19u. Ons busje waar we de hele dag weg mee zijn geweest passeert de vlieghaven om naar het hotel te rijden, enkel om onze reiszak op te halen en dan naar de vlieghaven te rijden. In plaats van gewoon onze bagage met de andere mee te laten brengen, maar ja het zij zo!

Om 19 uur ging onze vlucht van Bangkok naar Phitsanuloke.

Zo dit was het een beetje vanuit Bangkok, tweede etappe Phitsanuloke!

8 september 2009

Goede morgen,

vandaag mochten we een beetje langer slapen, toch tot 7.30u. We logeren ondertussen in de Amarin Lagoon in Phitsanuloke voor 2 nachtjes. Het is ook een 5*sterren, maar een heel stuk minder als de Montien Riverside Hotel in Bangkok. Toen we hier gisterenavond toe kwamen, regende het met bakken uit de lucht. En deze morgen was alles nog goed nat dus het heeft behoorlijk lang geregend. Maar het is hier hot hot hot, het voelt nog warmer en vochtiger aan dan in Bangkok.

Vandaag bezochten we Sukothai. Sukothai is de eerste en oudste hoofdstad van Thailand.

Het Historische Park van Sukothai is een echte must, het is de bakermat van de Thaise beschaving. We hebben het park doorkruist met een huurfietsje, tof tof!

De ruïnes van de koninklijke paleizen en tempels, de oude stadsmuren en dijken geven een beeld van het spirituele centrum van het vroegere rijk.

Na de lunch bezochten we nog de tempel Wat Phra Sri Ratana Mahathat waar de mooiste vergulde Boeddha van Thailand prijkt.

Deze Boeddha is de meest vereerde Boeddha van Thailand. Er wordt hier veel geld ingestoken maar de gewone Boeddhistische gelovigen laten hier ook veel geld achter, amai!

Vanavond zijn we nog met een riksja, een fiets met een karretje achter door de stad gaan rijden en zijn we aan een kraamke met Thaise delicatessen gestopt, gefrituurde bamboewormpjes, sprinkhaantjes, schorpioentjes, kakkerlakken, jammie!

En nu ga ik slapen, Pat slaapt al, morgenvroeg om 8u rijden we door naar Chang Rai, de derde etappe. We zijn maar liefst 6 uur onderweg met het minibusje maar we zouden rijden langs een mooie bergachtige route.

9 september 2009

Hoi hoi, hier zijn we weer!

Vandaag zijn we met de minibus van Phitsanuloke naar Chang Rai gereden. Een ritje van een goei 6 uur tot aan ons hotel. Een zeer mooie rit door de bergen, veel rijstvelden en banaanplantages onderweg. Chang Rai ligt in het noorden van Thailand. En behoorde vroeger tot het Lanna-Koninkrijk.
Onze lunch hadden we aan het grootste zoetwatermeer van Thailand in Phayao!

Na de lunch zijn we naar een tempel gereden, de Wat Ronkhun, voor mij persoonlijk de schoonste tempel die ik ooit al zag. Het is een spierwitte tempel met stukjes spiegeltjes in. Deze tempel is van 1 ongelofelijke rijke Thai, Chalermchai Kositpipat. Hij is een kunstenaar en werkt al 9 jaar alleen aan deze tempel! Je kan donaties geven tot een bepaald bedrag zodat men net niets te zeggen heeft.

Aan de voet van de trap zijn allemaal handjes gemaakt : ze tonen de hel aan … de trap is de weg naar het paradijs.

In de tempel zelf mochten we geen foto’s maken maar het was wel poepsjiek. Er wordt nog hard aan deze tempel gewerkt. In de tempel is hij bezig met een muurschildering. En onder andere Spiderman, Superman, Ailiens, The Matrix zijn mee verwerkt in de tekening samen met een Boeddha, sjiek sjiek sjiek.

Vanavond hadden we dan onze eerste massage, zaaaaaaaaaaaaaaalig! Eerst een stevige voetmassage, gevolgd door een Thaise massage (gebruikt van vuisten en voeten) en dan tot slot een heerlijke oliemassage, de max en voor herhaling vatbaar.

Tot morgen!

10 september 2022

Goede morgen,

na het ontbijt zijn we naar de bergen gereden, het Mae Salong-massief. We gaan namelijk twee bergstammen bezoeken. De Akha en Yao, die nog steeds volgens het ritme van hun voorvaderlijke gebruiken leven. Wel een beetje commercieel getint voor mijn gevoel!

Dit is een Yao dame.

Dit is een Akha-dame.

De Akha en de Yao zijn etnische minderheden in Thailand… het zijn bergstammen die uit China en Tibet zijn gekomen, zo’n 100 à 150 jaar geleden!
Je kan ze makkelijk herkennen aan hun traditionele kledij! De Yao draagt zwart kledij met bonte kragen. De Akha kan je herkennen aan hun hoofddeksel met muntjes aan. Hun geloof is het Animisme : geloven in verschillende geesten. De Akha’s eten af en toe zwarte hond : als er zieken zijn. Het zwart geeft een warm gevoel. De Akha hebben vaak rode tanden en tandvlees en dat komt door dat ze kauwen op kokosblad met gemalen betelnoot, zie foto hierboven. Na de lunch zijn we een boottocht gaan maken op de Mekong, aan het drie-landen-punt Laos – Myanmar – Thailand.

Deze Boeddha staat op Thaïs grondgebied.

Deze Boeddha met Cobra staat op grondgebied Myanmar.

Dit wordt een nieuw casino en staat op grondgebied Laos.

De Mekong is de 3de grootste rivier van Zuid-0ost-Azië. De Mekong loopt door China – Tibet – Laos – Vietnam – Cambodja – Thailand! De rivier start in de Himalaya.

Na de boottocht zijn we nog langs een Opiummuseum geweest, hier mochten we geen foto’s maken!

Het is de voorbije dagen al bloed bloed heet geweest. Het programma is best wel druk en we zijn ook al wel een beetje moe. Alle dagen zeer vroeg opstaan maar we genieten en doen weer mooie ervaringen op. Het lukt niet altijd om op het internet te geraken omwille van het drukke programma. We doen ons best om jullie op de hoogte te houden en ons avontuur te delen.

11 september 2009

Sawadee ka,

Vandaag verplaatsen we ons van Chang Rai naar Chang Mai!

Het is een ritje van zo’n 3 uur terug een beetje naar het zuiden.

Chang Mai is al heel lang gekend voor haar ambachtsnijverheden: robijn – saffier en jadeslijperijen, zilversmeden, zijdeateliers en – kleermakers, schilderkunst op parasols, houtsnijwerk, meubelmakerijen …

We zijn zo’n Juwelier gaan bezoeken, sjiek sjiek sjiek. Amai, dat blonk daar binnen nogal, rode robijnen, blauwe saffieren en gele (enkel in Thailand) groene smaragden. Ik heb een mooie ring gekregen van Pat, kijk maar!

Een ring van witgoud met blauwe saffieren, mooi eh?

Na de juwelier zijn we naar een ‘Umbrella making centre’ geweest. Hier zie je hoe ze die mooie parasollekes maken. Wij hebben er ook eentje laten maken, een kleintje!

De papieren parasollekes en waaiers worden gemaakt van onder andere moerbeiboom. De baleinen zijn van bamboe, de handvat en het topje van mango-boom. De lijm die ze gebruiken wordt gemaakt van tappioca. Het rode parasolleke op foto is dat van ons!

Tot slot bezochten we nog een zijdefabriek. Hier kan je zien hoe van de cocon van de zijderups zijdedraden gesponnen wordt en hoe ze er mooie stoffen van weven.

Dit zijn cocons van de zijde rups. De rupsjes die hier inzitten worden uitgedroogd en dan kan de cocon gebruikt worden om zijdedraad te spinnen.

Grote weefgetouwen waar de draden tot mooie stoffen worden geweven.

‘s Avonds hebben we gegeten tijdens een Kantoke diner en er was ook dans.

Eten wordt geserveerd in kleine potjes en je kan van alles een beetje proeven. We krijgen ook sticky-rice, rijst die flink aan elkaar plakt. Het is weer eens iets anders maar het is lekker.

Na het eten is er dan dans.

Het was een fijne avond.

12 september 2009

Vandaag stond er een avontuurlijk trekking op het programma.

In de vroege ochtend zijn we vertrokken en zijn we eerst langs een butterfly en orchidee farm geweest.

Dit is een zeer grote vlinder, de naam ken ik niet maar hij was wel groot amai!

Het is er zeer mooi aangelegd.

Heel veel zeer mooi gekleurde orchideeën.

Na de farm zijn we doorgereden naar het olifantenpark waar ons een ritje op de rug van de olifant wacht.

Dit was leuk en de omgeving ooo zo mooi eh! Het is wel echt bloedheet, het zweet loopt van ons lijf amai Na de olifantentocht zijn we dan gaan stappen naar de waterval maar onderweg was er nog een lekkere lunch voor ons voorzien, midden in de jungle!

Het eten met stokjes begint al goed te lukken.

We moest effen mee gaan eten. Een koppeltje uit de groep is vandaag 1 jaar getrouwd en zij trakteerden met een etentje, jammie!

Dus na de lunch zijn we verder getrokken naar de watervallen, tjonge puffen zanne. Het is hier zo heet en vochtig, mijn rugje lijkt wel een watervalletje, hahahah!

De omgeving is wel zeer mooi om door te trekken, amai. Je kan hier ook meerdaagse trekkings doen.

Dit oude vrouwtje zat aan de waterval, zij verkocht allerlei zelfgemaakte juweeltjes.

Gelukkig konden we effe in het water aan de waterval, een welkome verfrissing, zaaaaaaalig!

We zijn dan ook nog gaan raften en bamboeraften, best wel spectaculair.

Nadien trug puffen op de trug weg, het begon dan ook nog te regenen en tegen dat we in onze pick up terug naar het hotel reden viel de regen met bakken maar dan echt wel bakken uit de lucht. Tja het is het regenseizoen, zo af en toe moet het dan wel eens regenen e.

Dit was een zeer leuke dag, ook wel vermoeiend, blij dat we subiet in ons bed kunnen!

13 september 2009

Goede morgen,

We hebben goed geslapen zeg, het klokje rond amai. Het was wel nodig. Ik voelde me gisterenavond niet zo lekker, mijn eten bleef er nie goed in, gewoon vermoeidheid en mijn buikje dat dubbel zat gedurende de rit terug naar het hotel, weinig plaats in de pick up e!

Maar nu gaat het weer heel goed. Vandaag nemen we wel een rustdag, beetje later opgestaan, rustig ontbeten, foto’s gedownload, blogje verder aangevuld, geluierd bij het zwembad!
Voor de rest gaat het met ons goed, we genieten ervan, hebben al veel gezien en gedaan. De hotels zijn oke, het eten is gewoon heel lekker. Het weer zit best mee ondanks het regenseizoen. Daarnet heeft het weer een buitje gedaan maar het is hier al flink donker dus .Morgenvroeg vliegen we door naar Mae Hong Son, daar zullen we weer 2 dagen en nachten blijven. We gaan nog een paar bergstammen bezoeken, namelijk de Hmong en Changstam en overmorgen de Padong of de giraffe vrouwen.

14 september 2009

Hoi hoi,

deze morgen al vroeg van Chang Mai naar Mae Hong Son gevlogen.

Mae Hong Son is een klein pittoreske dorpje in het noorden van Thailand aan de grens met Myanmar.
Rond de middag zijn we daar gearriveerd. Na de lunch zijn we dan meteen de bergen ingetrokken. Op een uurtje rijden van Mae Hong Son wonen de Hmong en de Shan vredig naast mekaar. Het zijn bergvolkeren . De Hmong is een etnische minderheid afkomstig uit het zuiden van China. De Shan, zijn etnisch het meest verwant met de Thai en zijn de oorspronkelijke bewoners van deze prachtige bergstreek.

Dit is een Shan-dorpje. De tijd is hier wel blijven stilstaan e. Heel primitief eigenlijk.

Wel heel schattige kindjes!

We zijn ook nog gestopt bij vulkanische warmwaterbronnen waar we een modderfacelift konden ondergaan. En tot slot hebben we nog halt gehouden bij een waterval, de Pasuawaterval.

15 september 2009

Hoi hoi,

vandaag was het voor mij een beetje een hoogtepunt van de reis, want we zijn naar de Padong-stam geweest, ook wel de giraffe-vrouwen genoemd. Maar eerst zijn we nog twee tempels gaan bezoeken.

Dit is de Wat Chong Khan. Dit is de oudste tempel van Mae Hong Son en is in Birmaanse stijl (Myanmar), herkenbaar aan de verschillende lagen en heel veel zink.

De tempel met het groene dak is de Wat Chong Klang. Hier vind je binnenin glasschilderingen, knap. De tekeningen worden er in spiegelbeeld opgeschilderd. De tempels staan vlak bij het meer Nong Chong Kham, in het hartje van de stad.

Dan hebben we een bootje genomen op de Pairivier dat ons naar de Padongstam bracht. Er zitten eigenlijk twee stammen de Kayan of de lange nekken en ze zijn er nu zo’n 25 jaar. En dan heb je nog de Kayor of de lange oren, zij zijn daar nog maar een goede 10 jaar!

De nodige reddingsvesten.

De boottrip naar de Padongstam is prachtig. Het is hier zo groen, echt mooi mooi.

En dan kwamen we bij de stammen terecht e!

Dit is een Padong-vrouw. De ringen rond haar nek maken haar nek niet langer, het drukt eigenlijk de schouders naar beneden!

Dit is een langoor-meisje. Met de ring in haar oorlel wordt het gaatje in haar oorlel steeds groter en groter gemaakt/ Dat zie je bij ons tegenwoordig ook e!

Met de boot terug. Er wachtte ons een lekkere lunch naast de rivier,jammie jammie!

Tot slot hebben we dan nog 1 tempel bezocht, de Wat Phrathat Doi Kong Mu op de heuvel Doi Kong Mu, vanwaar we een prachtig zicht hadden over de stad, de groene vallei en de omringende bergen.

16 september 2009

Vandaag een zeer lange reisdag. Een vlucht van 30 minuutjes van Mae Hong Son naar Chang Mai. Dan nog eens een vlucht van een uurtje van Chang Mai naar Bangkok en nog een busrit van zo’n goede 3 uur naar Kanchanaburi, River Kwai. Toen we in ons hotel kwamen, was het al flink donker en viel de regen met bakken uit de lucht.

17 september 2009

Vandaag hadden we een zeer druk programma.

Om te beginnen zijn we na het ontbijt naar een oorlogskerkhof gereden. Kanchanaburi is bekend van de film ‘Bridge over the River Kwai’. In 1941 zijn de Japanners Thailand binnengevallen, ttz ze waren overeen gekomen met Thailand dat ze over het grondgebied mochten verplaatsen omdat ze eigenlijk India wilde binnenvallen. Via de zee ging niet omwille van de geallieerden. De voorwaarde was dat ze Thailand niet zouden bezetten, eens het contract getekend was, heeft Japan Thailand alsnog bezet.

Op dit kerkhof liggen Australiërs, Engelsen en Nederlanders begraven.

Zij kwamen om bij de aanleg van de Dodenspoorweg en bij de slag om de befaamde Brug over de River Kwai.

Dit is een model van een barak waar de oorlogsgevangenen in sliepen. Een monnik heeft dit museum opgericht. De gevangen sliepen op houten planken met matjes van bananenblaren, elke gevangene had slecht 60cm slaapplaats. 2 maal per dag kregen ze een handvol rijst met een beetje zout. Daar moesten ze op leven terwijl ze heel zwaar werk moesten leveren. Ze moesten ook heel wat folteringen van de Japanners ondergaan. We mochten in dit museum geen foto’s maken maar op één van de krantenknipsels stond volgende titel: “Met een Jap achter je, kan je veel …” de foto’s en krantenknipsels die er hangen gaven een beeld van hoe het moet geweest zijn, gruwelijk en vreselijk!

JEATH oorlogsmuseum! JEATH is afgeleid van het Engelse DEATH = dood, JEATH staat voor Japanners, Engelsen, Australiërs Thai en Hollanders. Ook Japanse soldaten die hun werk niet goed deden, moesten de folteringen ondergaan!

Dit is de brug over de River Kwai, maar dit is niet de befaamde brug, die stond zo’n 4 kilometer verderop en was van hout. Die is tijdens de oorlog opgeblazen maar deze brug geeft je wel een beetje een idee!

Dit is de Hell Fire Pas, de wanden van de rotsen zijn zo’n 25m hoog. Hier werd een spoorweg aangelegd van Thailand naar Birma. de oorlogsgevangenen moesten die dus aanleggen, ongelofelijk, met drilboren en hamer en bijtel moesten ze gaten in de rotsen kloppen. Daar werd dan dynamiet ingestoken tot ontploffing gebracht en dan moest het puin geruimd worden. De losgekomen stenen werden gebruikt om de weg effen aan te leggen zodat er treinbils en rails gelegd konden worden, hard labeur!

Nadien zijn we naar het Sai Yok nationaal park gereden voor een lunch op de Kwae Noirivier. Hier waren ook een aantal watervallekes, sjiek sjiek!

Om het oorlogsgeschiedenis af te sluiten zijn we nog een stukje met de trein mee over de dodenspoorweg gereden!

We zaten op het trapje van de wagon en sommige stukken waren behoorlijk stijl, amai!

Om de dag en de rondreis af te sluiten zijn we nog naar een olifantenkamp geweest waar we de olifanten konden wassen, ongelofelijk, super plezant!

Dit was zalig en bangelijk om te doen …

En nu gaan we naar Phuket om te rusten en te genieten van zon zee en strand.

18 tot 23 september 2022

Strandvakantie in Phuket!

Phuket is een schiereiland van Thailand, het hangt vast aan het vasteland met 2 bruggen. Het is 60 km lang en 22 km breed en het is er zeer bergachtig,maar oooo zooooo mooooooi!

Hier zijn we 5 dagen gebleven om te rusten en dat hebben we best ook wel gedaan. Vooral ’s morgens langer kunnen blijven liggen. Er zijn hier heel veel Australiërs aanwezig, om niet te zeggen dat het hotel er vol van zit, maar het is wel een sjiek hotel zulle!

We zitten net buiten Patong Beach en drukke badplaats, heel veel hotels, restaurants en bars en nog meer winkeltjes en kraampjes!

Het is hier ook heel heel erg warm, onze eerste hele dag, zaterdag gingen we lezen en puzzelen en relaxen aan het zwembad. Na een klein half uurke zijn wij uit de zon gaan liggen, ‘s avonds bleken we gewoon twee kreeftjes te zijn, zo erg was ik nog nooit eerder verbrand en Pat ook niet au au au au!

Zondag hebben we nog een junglesafari gedaan. Rond 9 uur werden we opgepikt om naar het noorden van Phuket te rijden. Het regende een beetje, shit!
Onze gids is Susha, een lokale die in de jungle woont en tis een bikke ne grappige rare.

Hij hangt en klimt in de bomen gelijk een aapje, ongelofelijk snel!

Uit het bergriviertje haalde hij zo efkes een paar rivierkreeftjes, straffe gast!

We hebben hier weer heel wat zweet gelaten amai puf puf puf

We zijn na de jungletrekking ook nog naar de Gibbonrehabilitatiecenter geweest, maar dat vonden we maar niks, de aapjes zaten allemaal in klein kooitjes!

Gisterenmaandag zijn we een beetje gaan shoppen in de Shoppingmall Jungceylon, lekker koel binnen! ‘s Avonds hebben we een heerlijke massage gehad, zaaaaaaaaaaaalig !

Vandaag zijn we dan nog terug geweest naar de Shoppingmall voor de laatste koopjes en de heerlijke verkoeling want het was weer bloedheet. Aan de de kust zijn we in een sea-foodrestaurantje gaan lunchen, lekker gamba’s in look en pepersaus, jammie!

We hebben zonet nog een laatste keer lekker gegeten hier in het hotel om de reis af te sluiten . Ik ga nu mijn reiszak ook pakken, Pat is al bezig, morgen vliegen we weer naar huis!

Hopelijk hebben jullie een beetje mee kunnen genieten, wij hebben het zeker wel gedaan

Previous Post Next Post

Geef een antwoord